Inkt Smijters #14: Rinus Souisa en Loes Souisa

In deze aflevering van onze tattoo podcast gaan Andy van de Pol en Jarno They in gesprek met Rinus Souisa en Loes Souisa. Rinus zit 52 jaar in het vak en heeft samen met Loes een praktijk gericht op medische tattoos.

In de aflevering vertelt Rinus hoe hij is begonnen met tatoeëren en legt hij het verschil uit tussen een medische tattoo en een decoratieve tattoo. Tijdens zijn werk in de medische tattoo wereld heeft Rinus zijn eigen machine ontwikkeld die hij kan aanpassen aan het type huid van zijn cliënten.

Loes neemt ons mee in de medische wereld en legt uit wat tattoos kunnen doen voor mensen met een ernstige ziekte. Je lichaam gaat zich dan focussen op het aanvallen van de inkt in plaats van het aanvallen van de spieren. Dit kan het leven voor mensen een stuk aangenamer maken.

Verder praten we ook over de vele reizen die Rinus en Loes hebben gemaakt. Rinus is gefascineerd door de verhalen en culturen achter verschillende tattoo stijlen en gaat uitgebreid in op de Maori cultuur. Hij vertelt over het krijgen van een pe’a tattoo op samoa en de betekenis achter deze speciale tattoos. We luisteren naar een hakka en Rinus legt met passie uit waar de hakka voor staat.

Rinus en Loes vertellen ook over het nieuwe project dat ze zijn gestart, Inked on The Road. Rinus heeft de motor van zijn broer omgebouwd tot tattoo studio en gaat hiermee rondtrekken door Nederland.

Bekijk de hele aflevering via YouTubeSpotifyGoogle podcastiTunes.

Inkt Smijters #16: Henry Greeve en Marcel Hoitsema

In deze aflevering van onze tattoo podcast gaan Andy en Jarno in gesprek met Henry Greeve en Marcel Hoitsema. We praten met de heren over hoe zij zijn begonnen met tatoeëren, we hebben het over de kleuren, muziek en het spelen in een band, verschillende tattoo stijlen en er worden leuke verhalen gedeeld met elkaar.

Inkt Smijters #15: Ben Saunders en Saul Masbaitoeboen

In deze aflevering gaan we in gesprek met Ben Saunders en Saul Masbaitoeboen. We praten over hoe zij zijn begonnen met tatoeëren, hun werkwijze en we bellen met de nieuwe tattoo bond, opgezet door Sil Deijs en Henk Schiffmacher.,

Inkt Smijters Podcast #13: Darko Groenhagen en Rinto Bekkema

In deze aflevering van onze tattoo podcast gaan we in gesprek met Darko Groenhagen en Rinto Bekkema. Darko heeft zijn eigen shop in Tilburg, Oneness Tattoo Studio, en Rinto heeft zijn eigen shop in Burgum, Rinto's Tattoo Studio. Het is een hele informatieve en interessante aflevering geworden al zeggen we het zelf. Veel kijk en luister plezier!