Jimmy Hendriks

Leeftijd: 56 Jaar

Tattoo shop: Jims Tattoo Studio, Den Bosch

Deze Inkt Smijter is al zijn hele leven bezig met tatoeëren. Vroeger als klein jochie van 13 liep Jimmy Hendriks de tattoo shop van Tony Eiselstein binnen waar hij vol bewondering naar alle tatoeages aan de muur keek.

Een paar jaar later had Jimmy zijn eigen “shop” in het tuinschuurtje van zijn ouders waar hij vriendjes met gekleurde stiften “tatoeëerde”. In 1980 ging Jimmy de marine in, waar hij ook zijn passie voor het tatoeëren kon uitoefenen.

Nadat Jimmy terug kwam uit de marine heeft Eiselstein hem geholpen met het starten van tatoeëren en het kopen van de juiste spullen. Dat leidde ertoe dat Jimmy in 1986 zijn eigen shop in Den Bosch heeft geopend.

In de aflevering vertelt Jimmy over zijn verleden als tatoeëerder en de verhalen die hij heeft meegemaakt. Verder vertelt Jimmy ook over het openen van zijn eigen shop in Den Bosch, de snelheid van tatoeëren, over boeken, schilderen, opa zijn en veel meer!

Nieuwsgierig? Kijk dan vooral alvast een paar mooie fragmenten.

Hele aflevering zien? 

Check het op ons YouTube kanaal!

Volg deze Inkt Smijter op Facebook en Instagram

Meer Inkt Smijters

Kristel Jissink

Kristel Met Jissink, onder andere bekend van Tattoo Disasters, is een all round tatoeëerster met een gezonde voorkeur voor het zetten van portretten en old school tatoeages.

Frank Dilien

Frank The Butcher zit al meer dan 20 jaar in het vak en is gespecialiseerd in portretwerk. Op conventies heeft Frank vele prijzen op zijn naam mogen zetten.

Nick Uittenbogaard

Deze Inkt Smijter is 6 jaar geleden begonnen bij Needle Art in Gorkum, waar hij met zijn eigen tekeningen is binnengewandeld. Zijn specialiteit ligt bij het maken van realistische stukken in zwart-wit.