Saul Masbaitoeboen

Leeftijd: 36 jaar

Tattoo shop: Soelz Art, Zevenaar

Deze Inkt Smijter zit 10 jaar in het vak. Saul Masbaitoeboen is tatoeëerder, maakt hele vette jassen en is foto- en a videograaf. Hij heeft jassen gemaakt voor onder andere Rico Verhoeven en André Hazes. Daarnaast werkt hij veel samen met Ben Saunders, waarvoor hij de muziekvideo’s maakt.

Saul is gespecialiseerd in het zetten van portretten en realistisch werk. Hij heeft zijn eigen tattoo shop is Zevenaar, Soelz Art, waar hij samen werkt met 3 tatoeëerders, een floormanager en een piercer.

In de aflevering vertelt Saul Masbaitoeboen over zijn eigen shop. Toen Saul begon met tatoeëren had hij weinig collega’s om zich heen en daardoor heeft hij zichzelf het vak aangeleerd. Hij maakt veel grote stukken en blijft doorwerken totdat de klant het niet meer aan kan. Zo heeft hij een rugstuk van een Leeuw in een sessie gezet.

Saul vertelt dat hij veel in Engeland heeft gewerkt als gastartiest en hij komt een keertje langs bij Tattoo Left Hand.

Verder laat Saul een aantal van de jassen zien die hij heeft gemaakt. Super vette custom kunstwerken die hij uit de losse pols op de jassen schildert.

Het is een interessante aflevering geworden waarin we de creatieve kant van Saul Masbaitoeboen beter leren kennen.

Bekijk de hele aflevering op ons YouTube kanaal!

Volg deze Inkt Smijter op Facebook en Instagram

Meer Inkt Smijters

Jim Orie

Bij deze Inkt Smijter is het tatoeëren er letterlijk met de paplepel ingegoten. Jim tatoeëert het liefst in etnische stylen en is gespecialiseerd in "symbolisch blackwork."

Paul Heerkens

Paul is de eigenaar van Laserpraktijk Breda. In de aflevering vertelt Paul over zijn vak en de nauwe samenwerking met tatoeëerders om zijn klanten zo goed mogelijk te helpen.

Gerrit Termaat

Gerrit Termaat, eigenaar van Tattoo Mania, heeft zichzelf leren tatoeëren. Deze Inkt Smijter deelt zijn uitgesproken mening over verschillende onderwerpen in de podcast.